Pages

12. kesäkuuta 2013

Raparperipiirakka

 
Tämä ihana raparperipiirakan ohje on Isoäidin parhaat leivonnaiset -kirjasta, jonka sain keväällä lahjaksi läheisiltäni. Kirja on täynnä herkullisia reseptejä, joita täytyisi päästä testaamaan! Ohjeesta tulee pellillinen raparperipiirakkaa.


Taikina:
400 g (n. 6-6,5 dl) jauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g huoneenlämpöistä voita
125 g (1,5 dl) sokeria
4 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
1 dl maitoa

Täyte:
n. 1 kg raparperia
50 g (¾ dl) sokeria
2 tl vaniljasokeria

Murupäällyste:
100 g (1,5 dl) jauhoja
100 g mantelijauhetta
80 g (vajaa 1 dl) sokeria
100 g huoneenlämpöistä voita

Viimeistelyyn:
tomusokeria

1. Valmista raparperipiirakan pohjataikina. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään omassa kulhossaan. Vaahdota voi ja lisää vähitellen joukkoon sokeri, munat ja suola. Sekoita seuraavaksi maito vähitellen joukkoon, kunnes saat tasaista taikinaa. Siivilöi taikinan joukkoon myös kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja tasoita lastalla.
2. Valmista täyte. Poista raparperinvarsista päät ja lehtihangat, kuori tyvet, pese, painele kuivaksi ja leikkaa noin 2 cm:n paloiksi. Sekoita raparperipaloihin sokeri ja vaniljasokeri.
3. Sekoita murupäällysteen jauhot, mantelijauhe ja sokeri keskenään. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja nypi kaikki ainekset käsin murusiksi.
4. Levitä raparperipalat taikinapohjalle ja ripottele päälle muruset. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuutin ajan. Ota uunista, anna jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria.

8 kommenttia:

  1. Raparperi on niin hyvää ja piirakka kuulostaa herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä piirakka oli kyllä kokeilemisen arvoinen, jota täytyy tehdä toistekin! Mielestäni murupäällysteeseen tuleva mantelijauhe oli kiva lisä. :)

      Poista
  2. Täytyykin koklata tätä, rakastan raparperia ja etsin aina uusia kokeiluun :)
    http://humpula.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että resepti lähti kokeiluun! :) Täytyisi taas itsekin alkaa leipomaan raparperista jotain uusia reseptejä. On se raparperi vaan niin hyvää!

      Poista
  3. kokeileppa mansikka-raparperi-marcarponepiirakka/kakkua ;) se on hyvää
    http://humpula.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, kuulostaa tajuttoman herkulliselta! :D Täytyy kokeilla, kunhan tässä muutamat tilaustyöt saan ensin tehtyä ja raparperia löytyy pihamaalta!

      Poista
  4. Tätä aion tehdä tänä iltana! Minusta myös kardemumma sopii tavattoman hyvin raparperipiirakkaan. Kannattaa kokeilla vaikka pohjan mausteeksi! Sopii myös mustikkapiirakkaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähetäppä tännekin muutama pala raparperipiirakkaa! :D En vielä ole ehtinyt yhtään mitään raparperista tekemään, mutta mielessä on vaikka mitä ihania herkkuja siitä. Täytyykin muistaa tuo kardemumma, kiitos vinkistä! :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!