Pages

17. kesäkuuta 2013

Friteeratut banaanit

 
Friteeratut banaanit tarjoillaan lämpiminä vaniljajäätelön kera! Aivan ihania ja nopeita tehdä, vaikka toki rasvaisia ovatkin.


2 banaania

Taikina:
1 kananmuna
3 rkl vettä
1 dl vehnäjauhoja
1 maustemitta leivinjauhetta
1 tl sokeria
ripaus suolaa
½ rkl öljyä

Lisäksi:
n. ½ dl vehnäjauhoja

Kypsentämiseen:
öljyä

Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä tai vaahterasiirappia

1. Kuori banaanit ja leikkaa ne neljään osaan, eli ensin puoliksi ja puolikkaat vielä halki. Banaanit eivät saa olla liian kypsiä!
2. Vatkaa muna kevyesti kulhossa. Lisää joukkoon vesi ja muut aineet. Sekoita tasainen ja vellin paksuinen taikina. Laita lautaselle hieman vehnäjauhoja ja kääntele banaanipalat siinä. Näin taikina tarttuu banaanin pintaan paremmin, kun se on jauhotettu!
3. Kuumenna öljy. Kasta palat yksi kerrallaan taikinassa ja laita kuumaan öljyyn. Friteeraa noin 2-3 minuuttia, kunnes palat ovat kauniin vaaleanruskeita. Nosta banaanit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
4. Tarjoile lämpiminä vaniljajäätelön tai vaahterasiirapin kera! Jos banaanit ehtivät jäähtyä ennen tarjoilua, voit pitää niitä uudelleen kuumassa öljyssä minuutin verran, jolloin pinta tulee rapeaksi.

3 kommenttia:

  1. Oi että miten herkullisen näköinen! Kiitos hyvästä ohjeesta, testaan varmasti kesällä! :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos molemmille jättämistänne kommenteista! Friteeratut banaanit ovat kyllä aivan ihania ja jos esimerkiksi tulee yllätysvieraita ja näihin tarvittavat ainekset löytyvät, niin nämä ovat myös suht nopeat tehdä kahvipöytään. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!