Pages

25. maaliskuuta 2013

Ristiäiskakku hedelmätäytteellä


Sain kunnian tehdä poikavauvan ristiäiskakun. Kaikki koristeet on itse tehty ruusuja myöten. Tennarien kokoamisohjeet löytää täältä. Hedelmätäytteen ohje on peräisin Kinuskikissalta. Lämpimät onnittelut suloisesta pienokaisesta! ♥ :)


6 munan kakkupohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Hedelmätäyte (tähän kakkuun tämä täyte kannattaa tehdä 1,5-kertaisena):
250 g (ilman lientä) säilykepersikoita
½ prk (á 175 g, ilman lientä) mandariinilohkoja
2 dl vispikermaa
100 g sitruunarahkaa
n. ½ dl vaniljakreemijauhetta

Kostutus:
säilykehedelmien lientä

Päälle:
n. 6 dl vaahdotettua kermaa

Koristeet:
sokerimassaa

1. Valmista kakkupohja mielellään täyttöä edeltävänä päivänä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää sihdaten muna-sokerivaahdon joukkoon. Paista 190 asteessa noin 40-60 minuuttia.
2. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
3. Valmista hedelmätäyte. Valuta säilykepersikoista ja -mandariineista liemi. Säästä liemi kostutukseen. Soseuta hedelmät. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon sitruunarahka, hedelmäsose ja vaniljakreemijauhe. Laita vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte ei ole liian löysää ja se levittyy helposti. Ota huomioon se, että täyte jämäköityy jääkaapissa hieman!
4. Kostuta alin levy ja levitä sille hedelmätäytettä. Nosta päälle seuraava levy ja täytä myös toinen väli samalla tapaa. Muista kostuttaa ylin levy ennen kakun laittamista jääkaappiin.
5. Vaahdota pursotuksia varten kerma. Levitä kakun pinnalle ohut murukerros. Kauli sokerimassasta kakun päällisosaa varten ympyränmuotoinen pala ja nosta se kakun päälle. Tasoita sitä tarvittaessa varovasti esim. muoviraapalla tai lastalla. Pursota reunat.
6. Koristele kakku haluamasi tapaan. Sokerimassakoristeiden kiinnittämiseen voi käyttää vettä.


3 kommenttia:

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!