Pages

12. helmikuuta 2013

Valkosipulipatongit


Tämä hyväksi koettu valkosipulipatonkien resepti on Kaarinan parhaat leivonnaiset -kirjasta. Ohjeesta riittää kahteen patonkiin.


2 dl vettä
20 g hiivaa
n. ½ tl suolaa
4 valkosipulinkynttä
n. 5 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä tai 50 g margariinia

Voiteluun:
vettä

Pinnalle:
unikonsiemeniä

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva.
2. Lisää suola ja puserra joukkoon valkosipulinkynnet.
3. Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy.
4. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
5. Jaa taikina kahteen osaan. Jaa osista pellinpituisia patonkeja ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle.
6. Leikkaa terävällä veitsellä patonkien pintaan vinot viillot. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettyinä.
7. Voitele pinta vedellä ja halutessasi ripottele päälle unikonsiemeniä.
8. Paista patonkeja 250 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!