Pages

8. helmikuuta 2013

Perinteiset laskiaispullat


Laskiaista juhlistetaan usein ihanilla laskiaispullilla herkuttelemalla. Laskiaispullat voi täyttää joko mantelimassalla tai mansikkahillolla. Itse olen suosinut hilloa, jolla tämänkin ohjeen pullat on täytetty. Mitään parempaa en tiedä, kuin tuoreeltaan täytetyt laskiaispullat!


Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa tai 2 pussia (á 11 g) kuivahiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1½ tl suolaa
13-15 dl vehnäjauhoja
200 g sulatettua margariinia tai voita

Voitelu:
kananmuna

Täyte:
n. 4 dl vispikermaa
sokeria kermavaahdon makeuttamiseen
mansikkahilloa

Päälle:
mantelilastuja tai raesokeria
tomusokeria

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi (37°C) tai reilusti kädenlämpöiseksi (42°C), jos käytät kuivahiivaa. Liuota hiiva maitoon ja lisää muna, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola.
2. Lisää jauhoja vähitellen voimakkaasti vatkaten. Kun taikina alkaa olla paksua, voit alustaa taikinan käsin. Varo kuitenkin lisäämästä liikaa jauhoja, sillä kovasta pullataikinasta tulee kuivia pullia. Lisää sulatettu voi alustamisen loppuvaiheessa. Valmis pullataikina irtoaa kulhon reunoista ja on kimmoisaa. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
3. Leivo kohonneesta taikinasta pyöreitä pullia. Nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille ja kohota leivinliinan alla kaksinkertaisiksi.
4. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja tai raesokeria. Paista 225-asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.
5. Vaahdota kerma ja makeuta se sokerilla.
6. Halkaise jäähtyneet pullat kahteen osaan. Pursota pullille ensin kermavaahdosta rinkula ja lisää rinkulan keskelle nokare mansikkahilloa.
7. Viimeistele pullat siivilöimällä pinnalle tomusokeria. Tarjoa mielellään tuoreina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!