Pages

22. marraskuuta 2012

Mokkabebet


Yksi suosikeistani, nimittäin taivaallinen mokkabebe! Olen tehnyt näitä myös juhliin ja vieraat ovat pitäneet bebeistä todella paljon! Näistä ei kannata tehdä liian isoja, koska sisälle kätkeytyvä kahvitäyte on aika makea. Mokkabebet kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, koska ne ovat mielestäni parhaimmillaan oltuaan yön yli kylmässä. Suklaakoristeet eivät onnistuneet parhaimmalla mahdollisella tavalla, koska vaikka koristeet olivatkin pakkasessa ennen koristelua, ne meinasivat sulaa lämpimissä käsissä. Kaupoista kun ei oikein tahdo löytyä kunnon kuorrutesuklaata...


Pohjat:
100 g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 dl vahvaa kahvia
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g voita

Kuorrutus:
2-3 dl tomusokeria
kahvia
(wiener nougat crush -rouhetta tai muita koristeita)

1. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää vatkaten joukkoon keltuainen ja lopuksi vehnäjauhot. Vehnäjauhot kannattaa sekoittaa käsin taikinan sekaan. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaan veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele vuokiin. Jos et omista pieniä bebemuotteja, voit tehdä pohjat myös silikonisiin muffini- tai foliovuokiin. Paista pohjia noin 15 minuutin ajan 175 asteessa, kunnes ne saavat hiukan väriä. Kun pohjat ovat tulleet uunista, anna niiden jäähtyä hetki, jonka jälkeen irrota ne varovasti vuoista.
2. Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa paitsi voi ja vaniljasokeri. Sekoita koko ajan. Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen kiisseliin vaniljasokeri.
3. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt kahvikiisseli.
4. Täytä jäähtyneet pohjat kahvitäytteellä, jonka jälkeen laita bebet hetkeksi kylmään että täyte ehtii hieman kovettua ennen bebejen kuorruttamista. Näin sen saa siistimmin beben päälle.
5. Valmista kuorrutus. Lisää kahvia vähän kerrallaan tomusokerin sekaan samalla sekoittaen. Kuorrutus saa olla melko paksua, muuten se valuu pois leivonnaisen päältä. Valuta kuorrutusta beben päälle ja levitä se nopeasti tasaiseksi vaikkapa lusikan pohjaa tai veistä apuna käyttäen. Bebe voi koristella haluamansa mukaan esimerkiksi spritsatuilla suklaakoristeilla (kuten kuvassa) tai wiener nougat crush -rouheella.
6. Säilytä kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!