Pages

22. lokakuuta 2012

Gluteeniton kahvikakku


Tulipa tehtyä tallaista gluteenittomaan ruokavalioon soveltuvaa kahvikakkua. Maku oli hyvä! Vinkkejä gluteenittomaan leivontaan löydät täältä.


200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl (täysjyvä)maissijauhoja
2 dl (vähäproteiinista) (leipä)jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua tai konjakkia

1. Vaahdota margariini ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen vatkaten.
2. Sekoita keskenään maissijauhot, (leipä)jauhoseos, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää yhdistetyt kuivat aineet sekä sitruunamehu/konjakki taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada gluteenittomalla korppujauheella leivitettyyn vuokaan.
3. Paista kahvikakkua 175 asteen lämmössä noin yhden tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä 5 min tai halutessasi kauemmin. Kumoa kakku.

Huom! Tiikerikakku:
Korvaa kahvikakun sitruunamehu/konjakki vastaavalla määrällä maitoa tai kermaa. Mausta ½ taikinasta ruokalusikallisella kaakaojauhetta. Siivilöimällä kaakaojauheen taikinan joukkoon saat sen sekoittumaan tasaisemmin. Nosta taikina vuokaan kerroksittain siten, että kaakaojauheella maustettu kerros jää keskelle. Paista kakku samalla tapaan.

2 kommenttia:

  1. Testasin tehdä tämän tiikerikakkuna. Käytin luovien aineiden sekaan ripauksen psylliumia kokeeksi. Kakku onnistui ihan hyvin, tosin minulla ei ollut gluteenittomia korppujauhoja. Nyt oli kahville tarjottavaa kerrankin äidille, jolla on keliakia.Maistui myös muillekin. Kakku on pehmoista.Se hajoaa helposti, mikä on tietenkin ominaista gluteenittomille leivonnaisiin. Tein pinnalle tomusokerista ja puolukkamehusta kuorrutteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla kokeilustasi, että onnistui hyvin! Jos gluteenittomia korppujauhoja ei satu olemaan, niin voit oikein hyvin leivittää vuoan myös esimerkiksi mantelijauheella tai kookoshiutaleilla. Pääasiassa olen itsekin käyttänyt niitä, kun ei nyt gluteenittomia korppujauhoja tahdo usein kaapista löytyä. Kuulostaa kyllä hurjan hyvältä puolukkamehusta ja tomusokerista tehty kuorrute, nam! :P

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!