Pages

23. elokuuta 2016

Macaronsit suolakinuskilla


Tilasin parisen viikkoa sitten netistä ProGel-värejä, joita halusin kokeilla macaronsien värjäykseen. Aiemmin olen käyttänyt Wiltonin pastavärejä. Totesin nämä ProGel-värit erinomaisiksi tähän tarkoitukseen. Vain pieni tippa väriä riittää saamaan intensiivisen värin, loistavaa! Täytyykin ostaa lisää näitä värejä!

Nämä pirtsakan siniset macaronsit täytin ihanalla suolakinuskilla. Macaronsit saivat paljon kehuja ja uskaltaisinkohan jopa sanoa, että mielestäni nämä olivat parhaimpia tekemiäni macaronseja ikinä! Tosin täytettä täytyy vielä hieman hioa, mutta se on kyllä tulossa blogiin myöhemmin kun saan sen mieleisekseni. Nimittäin joistain macaronseista täyte meinasi vähän valua ulos, kun ne olivat olleet hetken aikaa huoneenlämmössä. Haluan, että macaronseissa on aina reilu kerros täytettä, joten täytteestä pitää saada vielä "napakampi". Muuten maussa ei kyllä ollut mitään vikaa!

Muistathan, että macaronseja voi myös pakastaa. Voit valmistaa ne jo parikin viikkoa etukäteen ennen tarjoilua. Ota macaronsit pakkasesta sulamaan huoneenlämpöön viimeistään noin pari tuntia ennen tarjoamista, niin ne ehtivät kunnolla sulamaan. Säilytä macaronsit jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.

Älkää huoliko, blogiin on kyllä tulossa muutakin kuin pelkkiä macaronseja. ;D Jostain syystä viime aikoina on vain tullut tehtyä niitä entistä enemmän.


2 kommenttia:

 1. Upeita macaronseja!! Olen yrittänyt tehdä lukemattomia kertoja näitä ja ikinä en vielä ole ollut tyytyväinen lopputulokseen. Kerran myös pakastin ja leivokset murenivat pois otettaessa:( taidan vielä yritellä ohjeellasi, jos vaikka nyt onnistuisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa kokeilla tällä ohjeella! Ohjeesta en kuitenkaan ota kunniaa itselleni, sillä se on peräisin Makeaa murmelin täydeltä -blogista. Olen ollut erittäin tyytyväinen hänen ohjeeseen! :)

   Tarkoitatko, että macaronsien kuoret murenivat, kun otit ne pakkasesta? Olikohan kuoria sitten paistettu liikaa? Oikeaoppisestihan macaronsissa tulee olla rapea kuori ja pehmeä sisus. Olen pakastanut näitä tekemiäni macaronseja useita kertoja eikä kertaakaan ole ilmennyt ongelmia. Pääasiassa olen pakastanut ne täytettyinä. Jos kuitenkin olit paistanut macaronsit ihan oikein, niin erikoiseltahan se kuulostaa että olivat murentuneet.

   Itsekin olen harjoitellut macaronseja lukemattomia kertoja ja edelleen harjoittelu jatkuu. Olenkin nyt löytänyt uunistamme juuri sen oikean lämpötilan, jossa macaronsit on hyvä paistaa ja lopputuloksesta tulee nätti. Pari kertaa yritin paistaa yhdessä toisessa uunissa, eikä siitä tullut sitten yhtikäs mitään. Ensinnäkin tuo pitsireuna valahti ns. sivulle ja macaronseista tuli muutenkin littania.

   Tsemppiä! Toivottavasti ensi kerralla saat macaronsit onnistumaan! :)

   Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!