Pages

22. kesäkuuta 2016

Miniporopiirakat


Miniporopiirakat ovat aivan ihania tarjottavia kahvipöytään! Viime sunnuntain juhliimme tein pieniä lohi- ja poropiirakoita. Molempia makuja olin tehnyt noin 120 kpl. Tein piirakat minimuffinssivuokiin ja niistä tulikin ihania suupaloja! Suolaiset tarjottavat katosivat pöydästä aika nopeasti parempiin suihin. Montaa piirakkaa ei edes yli jäänyt, vaan ne menivät lähes kaikki!

Näitä täytyy tehdä ehdottomasti toistekin kahvipöytään. Piirakat voi valmistaa myös etukäteen pakkaseen. Kun piirakat on paistettu, anna niiden jäähtyä kunnolla, minkä jälkeen pakkaa ne tiiviiseen pakastusrasiaan. Pakatessasi niitä laita aina kerrosten väliin pala leivinpaperia. Näin ne eivät ainakaan tartu toisiinsa kiinni, kun on leivinpaperi välissä. Tarjoilupäivänä lämmitä piirakoita hetki uunissa juuri ennen tarjoilua.

Täytteen reseptiä lainasin Kinuskikissalta, mutta lisäsin siihen hieman pororouheen määrää.
Alla olevasta reseptistä tulee noin 50-60 poropiirakkaa minimuffinssivuokiin tehtyinä.


Pohjataikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl Mustaleima emmental-juustoraastetta
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli kuullotettuna
150 g pororouhetta
200 g raejuustoa
1½ dl mozzarella-juustoraastetta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl persiljaa silputtuna
mustapippuria maun mukaan

Pinnalle:
emmental-juustoraastetta

Koristeluun:
persiljaa

1. Valmista pohjat. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste keskenään. Nypi joukkoon voi, niin että seos on murumaista. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreitä muffinssivuokaan sopivia paloja. Tarvittaessa voitele muffinssivuoan kolot (omia vuokiani ei tarvinnut voidella, lähtivät hyvin irti ilman voiteluakin). Painele palat kevyesti vuoan koloihin ja pistele pohjat haarukalla. Pohjia ei tarvitse esipaistaa.
2. Valmista täyte. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki öljytyllä pannulla. Silppua persilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään sekaisin. Kananmunat on hyvä vatkata rikki ennen kuin lisäät ne täytteeseen. Näin ne sekoittuvat täytteeseen paremmin. Lusikoi täyte vuokiin, ripottele pinnalle hieman juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuutin ajan. Paistoin piirakat uunin keskitasolla. Paista piirakoita, kunnes ne ovat saaneet pintaansa kauniin värin ja että pohja on kypsä. On tärkeää, että myös pohja kypsyy. Jos pohja ei tunnu kypsyvän, mutta piirakat ovat jo saaneet tarpeeksi väriä, niin voit kokeilla paistaa piirakat alemmalla tasolla.
3. Halutessasi koristele piirakat persiljatupsulla juuri ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!