Pages

22. toukokuuta 2016

Mango-suklaakakku


Taas on viikot vierineet hurjaa vauhtia ja tuntuu etten ole kunnolla edes ehtinyt blogia päivitellä. Mutta täällä sitä taas ollaan..

Leivoin muuten äitienpäiväksi mango-suklaakakun. Pohjana siis suklaapohja ja täytteenä pehmeä mangomousse. Mangomoussen ansiosta kakku ei ollut mitenkään liian äkkimakea, vaikka suklaapohja ja -kuorrutus kakussa olivatkin. Suihkutin kakun pinnalle kevyesti kultasprayta ja viimeistelin sen kauniilla, aidoilla oransseilla ruusuilla.

Tuossa parisen viikkoa sitten sain pihallemme myös syötävien kukkien siemenet kylvöttyä. Katsotaan, miten ne sieltä lähtevät kasvamaan. Tulossa olisi siis mm. erivärisiä ruiskaunokkeja ja kehäkukkia. Olisi niin ihana saada omalta kasvimaalta kukkia kakkuihin ja leivoksiin koristeiksi..ja mikseipä myös salaatteihin!

Viime viikonloppuna kotona oli ihan suklaatehdas pystyssä, kun ehdin vihdoin tekemään pitkästä aikaan suklaakonvehteja! Sain kokeiltua ihania uusia konvehtimuottejani, jotka tässä keväällä tilasin suoraan Belgiasta. Vaikka suklaan temperoinnin perusteet ovat hallussa, niin silti se vaatii edelleen lisää ja lisää harjoittelua. Konvehtien teon aikana mietin myös, kuinka kätevä suklaahaude olisikaan. Siinä suklaa pysyisi käyttölämpötilassaan koko konvehtiprosessin ajan eikä tarvitsisi jatkuvasti vahtia vesihauteessa olevan suklaan lämpötilaa, että se pysyy oikeassa lämpötilassa. Suklaahaude taitaa olla siis seuraava hankintakohteeni! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!