Pages

19. maaliskuuta 2016

Persikka-rahkapiirakka


Pääsiäinen lähestyy huimaa vauhtia. Näin pääsiäisen kynnyksellä tein persikka-rahkapiirakkaa. Käytin piirakkapohjaan vaihtelun vuoksi myös hieman grahamjauhoja, koska niitä sattui löytymään kaapista. Halutessaan täytteen rahkan voi korvata esimerkiksi valmiilla vaniljarahkalla. Sekin varmasti sopisi piirakkaan hyvin ja sitä käytettäessä vaniljasokerin voi jättää pois.

Tykkään kyllä paljon rahkapiirakoista myös pullapohjalla ja niiden resepti löytyy täältä. Vilkaise ihmeessä myös viime vuosina tekemiäni pääsiäisherkkuja tästä linkistä.

Tämän reseptin myötä haluan toivottaa aurinkoista pääsiäistä! Palaillaan asiaan taas pääsiäisen jälkeen, jolloin luvassa on mm. baby shower-kakku! :)


Pohja:
200 g huoneenlämpöistä voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kylmää vettä

Rahkatäyte:
250 g maustamatonta rahkaa
n. ½ dl sokeria maun mukaan
½ dl säilykepersikoiden lientä
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Lisäksi:
säilykepersikoita

Voiteluun:
kananmunaa
ruokosokeria

1. Valmista piirakkapohja. Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jätä taikinasta noin 1/3 osa piirakan päälle tulevaan ristikkoon. Painele loppu taikina halkaisijaltaan 24 cm:n voidellun vuoan pohjalle sekä reunoille. Pistele pohja haarukalla. Peitä pohja leivinpaperilla ja kaada päälle keraamisia paistoherneitä. Paistoherneiden käyttö estää pohjan kupruilun paiston aikana, mutta välttämätöntä niiden käyttö ei ole. Jos et niitä omista, pelkkä pohjan pisteleminen riittää. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alaosassa 15 minuutin ajan.
2. Sekoita kaikki rahkatäytteen ainekset vispilällä sekaisin.
3. Leikkaa persikat siivuiksi ja asettele esipaistetun piirakkapohjan päälle vieriviereen. Kaada päälle rahkatäyte.
4. Tee jäljelle jääneestä taikinasta ristikko piirakan päälle. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja leikkaa siitä parin sentin paksuisia suikaleita. Asettele suikaleet piirakan päälle ristikoksi. Voitele ristikko kevyesti munalla ja ripottele sen päälle hieman ruokosokeria.
5. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!