Pages

31. tammikuuta 2016

Appelsiini-lakritsisuklaa (rocky road)


Nyt viime aikoina on tullut aika paljon mietittyä uusia variaatioita rocky roadista. Tämä appelsiinin ja lakritsin yhdistelmä oli ihan sairaan hyvä! Tätä olisi pitänyt tehdä suurempi satsi, sen verran hyvää oli! Voisin sanoa, että ehkä jopa parasta rocky roadia mitä olen tähän mennessä syönyt.
No tulipa tässä samalla ostettua myös lakritsijauhetta. Täytyy nyt miettiä, mihin muualle kyseistä jauhetta voisi hyödyntää. Lakritsivaahtokarkit kävivät kyllä mielessä..

Ohjeesta tulee noin 20 pientä suklaapalaa. Leikkasin palat hyvin pieniksi suupaloiksi.


Appelsiini-lakritsisuklaa:
450 g valkosuklaata
150 g lakritsia pieneksi pilkottuna
100 g appelsiininkuoripaloja
noin 1½-2 rkl lakritsijauhetta maun mukaan

1. Sulata valkosuklaa varovasti joko mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Varo ettei se pala! Ota valkosuklaasta noin 1/3 osa eri kulhoon ja mausta se lakritsijauheella.
2. Pilko lakritsi pienemmiksi paloiksi. Lisää osa lakritsista ja appelsiininkuoripaloista sulatettuun valkosuklaaseen. Jätä niistä noin 1/3 osa koristeeksi suklaan pinnalle.
3. Kaada suklaa leivinpaperilla vuorattuun noin 23x17 cm:n kokoiseen vuokaan. Kaada lakritsijauheella maustettu valkosuklaa epätasaisesti pinnalle. Halutessasi vedä cocktail-tikulla edestakaisia vetoja niin, että suklaan pintaan tulee ns. marmorikuvio (eli suklaat hieman sekoittuvat keskenään). Viimeistele suklaan pinta lopuilla appelsiininkuori- ja lakritsipaloilla. Painele koristeet kevyesti suklaaseen kiinni. Laita jääkaappiin jähmettymään noin tunnin ajaksi.
3. Kun rocky road on jähmettynyt, leikkaa se pieniksi kolmioiksi.


Vinkki!
Jos valmistat rocky roadia esimerkiksi juhliin, voit valmistaa sen jo hyvissä ajoin. Rocky road säilyy jääkaapissa viikkoja ilmatiiviiseen rasiaan pakattuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!