Pages

15. lokakuuta 2015

Beijinho de Coco (brasilialaiset kookospallot)


Beijinho De Coco on perinteinen brasilialainen makeinen. Se on hyvin suosittu tarjoiltava brasilialaisilla syntymäpäivillä. Nyt kun tuli innostus leipoa pieniä makeisia, halusin ehdottomasti kokeilla näitä!

Nämä kookospallot on tosi helppo ja nopea valmistaa. Etkä tarvitse niihin kuin vain kondensoitua maitoa, kookoshiutaleita sekä nokareen voita! 

Ohjeesta tulee noin 30 pientä makeista. 


Kookospallot:
1 tölkki (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
1½ dl kookoshiutaleita
1 rkl voita (lisäksi hieman kulhon voiteluun)

Pinnalle:
kookoshiutaleita

1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Lämmitä seosta keskilämmöllä koko ajan kauhalla pohjaa myöten sekoittaen noin 15 minuutin ajan, kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä. Kaada massa kevyesti voideltuun kulhoon tai lautaselle jäähtymään 15 minuutin ajaksi niin, että seos on huoneenlämpöistä. 
2. Käytä pallojen pyörittelyssä mieluiten kumihanskoja, jos mahdollista. Pyörittele massasta pieniä palloja (normaalista lihapullasta vielä puolet). Tarvittaessa öljyä kädet kevyesti voilla/öljyllä, jos massa tarttuu käsiin. Kierittele pallot lautasella, missä on kookoshiutaleita ja nosta pieniin karamellivuokiin. Tarjoile kookospallot huoneenlämpöisinä tai pidä niitä hetki kylmässä ennen tarjoilua. Kookospallot säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa noin 4 päivän ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!