Ohjeesta tulee 12 muffinssia.
Taikina:
100 g sulatettua voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
70 g pekaanipähkinöitä pieneksi pilkottuna
4½ dl porkkanaraastetta (n. 3 porkkanaa)
½ dl kermaa
Kuorrute:
400 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
n. 6 dl tomusokeria
n. 30 g sulatettua voita
1. Kuori ja raasta porkkanat raasteeksi.
2. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri. Vatkaa vispilällä munien rakenne rikki erillisessä kulhossa ja lisää voi-sokeriseokseen. Vatkaa voimakkaasti sekaisin. Sekoita kuivat aineet (mukaanlukien pilkotut pähkinät) keskenään erillisessä kulhossa ja lisää taikinaan vuorotellen kerman sekä porkkanaraasteen kanssa. Annostele taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan, kunnes ovat kypsiä. Anna muffinssien jäähtyä.
3. Kun muffinssit ovat jäähtyneet, valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria pienissä erin samalla vatkaten. Sekoita joukkoon lopuksi jäähtynyt voisula. Pursota kuorrute tähtityllalla muffinssien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!