Pages

8. huhtikuuta 2015

Matka kohti paratiisia (Malediivit matkapostaus nro 1.)

Nyt tulee muutamia matkapostauksia leivonnan sijaan. Vietin nimittäin kaksi ihanaa viikkoa Malediiveilla, Meedhupparu-nimisellä pienellä saarella. Ikävä Malediiveille on jo kova - pääsisipä sinne jo takaisin! Paikkana Malediivit on aivan ihana ja suosittelen matkustamista sinne, jos rantalomailu ja todellinen rentoutuminen kiinnostaa! Sää siellä on todella lämmin eikä lämpötila laske yölläkään kuin pari astetta päivälämpötilasta (eli yölläkin oli jopa +28 lämmintä)! Matkan aikana jokaikinen päivä aurinko porotti taivaalla ja oli noin +33 astetta lämmintä varjossa. Muutamia sadekuurojakin oli, mutta ne olivat hetkessä ohi. Ukkosmyrskynkin koimme siellä, sillä eräänä yönä ukkosti ja salamoi. Ja viimeisenä lomaviikkona merellä näkyi myös pieni tornado. Kokonaisuudessaan sää oli mitä mainioin ja vielä niin ihanan kuuma! Kyllähän sitä aika hyvän rusketuksenkin sai! :D


Missä ja millainen paikka?
Malediivit sijaitsee keskellä Intian Valtamerta päiväntasaajalla ja se koostuu 1 190 pienestä saaresta. Saarista 200 on asuttuja ja 80 turisteille suunnattuja hotellisaaria. Malediivit on muslimimaa, missä noudatetaan islamilaista sharia-lakia. Paikallisilla saarilla pukeutumiseen täytyy kiinnittää hieman huomiota, mutta hotellisaarilla pukeutuminen on suht vapaata (paitsi illalliselle ei ranta-/uimavaatteissa tulisi mennä).

Tarvittavat rokotukset
Otin ennen matkaa hepatiitti- sekä lavantautirokotteet. Alueella esiintyy myös Japanin aivotulehdusta, jonka esiintyvyys on touko-kesäkuussa sekä loka-tammikuussa ja sadekautena. Sitä vastaan rokotusta en ottanut.


Matka kohti Malediiveja
Matka-aika Malediiveille on pitkä, noin 15 tuntia. Suoria lentoja ei Suomesta lähde. Meillä matkaan sisältyi yksi koneenvaihto Saksan Frankfurtissa. Lensimme ensin 2 tunnin ajan Finnairilla Frankfurtiin ja siellä sitten koneen vaihto. Pelkäsin hieman etukäteen koneenvaihtoa, koska siihen sisältyi myös terminaalin vaihto. En ole lentänyt kovinkaan usein, joten se ei ole muutenkaan tuttua puuhaa, saatika sitten koneen vaihto. Vaihto onnistui kuitenkin ongelmitta.
Saksasta matka jatkui noin klo 20.30 saksalaisella Condor-lentoyhtiöllä Malediiveille. Lennon pituus sinne oli noin 11 tuntia, mutta se kannatti koska palkintona oli kaksi ihanaa viikkoa paratiisissa! Ja onneksi meillä oli mahdollisuus katsoa elokuvia omalta tv-ruudulta, niin ei ihan tylsyyteen kuollut.. Vaikka itselläni se lento meni pääasiassa nukkuessa, yölento kun se sattui olemaan. Ikkunapaikka kannattaa muuten ehdottomasti varata koneesta, sillä kun Malediivit lähestyy, niin ikkunasta näkee kauniita saaria ja koralliriuttoja!

Olimme perillä Malen lentokentällä seuraavana aamuna. Se tunne kun astui lentokoneesta ja vastassa oli älyttömän kuuma ja kosteahko ilmasto! Malediiveille mentäessä suomalaiset tarvitsevat viisumin, mutta sen saa vasta lentokentältä sinne saapuessaan. Kentältä meidät kuljetettiin pikkubussilla terminaaliin, josta vesitasokoneet lähtevät. Matka kyseiseen terminaaliin kesti noin 20 minuuttia. Siellä sitten odottelimme muutaman tunnin koneen lähtöä ja ihailimme maisemia.
Kun viimein vesitasokone lähti, se oli jotain niin uskomatonta! Pidin vesitasokoneella lentämisestä niin paljon! Maisemat olivat upeat. Vesitasokoneeseen mahtui 12 matkustajaa ja lento saarellemme kesti 45 minuuttia. Koneesta näki hyvin erilaisia koralliriuttoja ja paikallisia sekä hotellisaaria.

Perillä määränpäässä meidät ohjattiin saaren "pääbaariin", missä meille annettiin viileät pyyhkeet (kasvojen ym pyyhkimiseen), tervetuliaisjuoma sekä -ruoka, Sitten meidät vietiin omiin villoihimme ja oli ihana päästä hetkeksi levähtämään pitkän matkan jälkeen. Saarella on kaksi eri asumismuotoa, beach tai water villa. Beach villa on rannalla sijaitseva pieni mökki ja water villa taas sijaitsee suoraan veden päällä. Water villoilla asuvilla on enemmän yksityisyyttä, sillä heidän asuinalue on aidattu eikä sinne pääse kuin vain siellä asuvat. Mutta water villat olivatkin huomattavasti kalliimpia. Asuimme beach villassa, missä on makuuhuone, ulkokylpyhuone (ulko- sekä sisäsuihkut) sekä tilava terassi. Oikein siisti villa!

 Yllä olevassa kuvassa on siis Meedhupparu Island Resort, missä kaksi viikkoa vietimme. Pieni, mutta erittäin miellyttävä saari.Jokaisessa beach villassa on kaksi "asuntoa". Olimme itse vasemmanpuoleisessa.8 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan näköistä! Turkoosia vettä ja valkoista hiekkaa - ei parempaa voi toivoa. Inhottava kysellä hinnoista, mutta ajatuksena olisi tänä/ensi vuonna lähteä käymään Malediiveilla. Oliko matka jonkin matkanjärjestäjän kautta vai lento/hotelli erikseen? Oliko yleinen hintataso korkea? Minkä hintainen hotelli oli? Tiedätkö yhtään noista Water villoista ja niiden hintatasosta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ja ei se mitään, vaikka hinnoista kyseletkin! :) Malediivit on kyllä niin ihana paikka, että mieli tekee jo sinne takaisin! Voin todellakin suositella kyseistä matkakohdetta ja tuota saarta, missä me olimme. Pieni saari, mutta silti niin ihastuttava paikka. Otimme matkan Finnmatkojen kautta eli siihen kuului koko paketti (meno-paluulennot, yöpyminen kohteessa sekä all inclusive, mikä on erittäin suositeltava!). Finnmatkojen kautta kahden viikon matka Meedhupparuun on alkaen noin 3200 euroa per henkilö. Toki hinta riippuu pitkälti myös sen mukaan, mihin aikaa vuodesta sinne matkustaa. Sadekausina matkat ovat hieman halvempia, mutta näin alkuvuodesta ne ovat kalliimpia koska silloin sää on kuivempi.

   Toki saaren järjestämät erilaiset retket (jos niille haluaa osallistua) tuo vielä lisähintaa matkalle. Me kävimme useammallakin retkellä, koska muuten aika olisi käynyt ehkä tylsäksi jos olisi vain rannalla makoillut kaksi viikkoa. Esimerkiksi delfiiniretki, missä menimme veneellä merelle delfiinejä katsomaan muistaakseni noin 3 tunniksi, maksoi noin 60-70 dollaria. Kun teen matkapostauksia lisää, voisin vaikka laitella samalla niitä hintoja paljonko retket suunnilleen maksoivat. Meedhupparussa yleinen hintataso oli mielestäni aika sama kuin Suomessa (esimerkiksi hieronnoissa ja kauneussalongissa). Shoppailumahdollisuuttahan ei saarella kummemmin ollut. Sieltä löytyi vain joku kolmisen pientä kauppaa, missä myytiin pitkälti kaikkea turistikamaa. Eli Malediivit on unelmakohde rantalomailijalle. Ennen matkaa lueskelin keskusteluja netistä ja jotkut varoittelivat että Malediiveilla hintataso on korkea. En kuitenkaan huomannut suurta eroa Suomen hintoihin (ainakaan meidän saarellamme).. Water villoista en kovinkaan paljon tiedä, mutta kyllä ne jonkin verran hintavampia olivat. Sinäänsä kuitenkin kiva, että jos Water villaan majoittuu, niin saa enemmän yksityisyyttä koska tosiaan heidän alueelleen ei pääse jos ei majoitu yhdessä niistä.
   Kysy ihmeessä lisää, jos jotain haluat tietää! Autan mielelläni. :)

   Poista
  2. Itselläni on vain hyviä kokemuksia all inclusivesta, joten pakkohan se on ottaa, jos tuonnekin lähdemme :) Kiitos erittäin paljon vastauksesta, auttoi paljon saamaan kuvaa Malediiveista! (tai ainakin tuosta saaresta). Delfiiniretki kuulostaa tosi hyvältä, eikä hinnatkaan nyt mitenkään erikoisen kalliita vaikuta olevan. Oliko saarella paljon turisteja/suomalaisia? Kun olimme Dominikaanisessa tasavallassa, hotellialueella oli vain muutama suomalainen, mutta heti kun lähti vähän kauemmas niin suomalaisia oli vaikka ja kuinka paljon!

   Veikkaan, että tuo "korkea hintataso" tarkoittaa sitä, että on juuri Suomen hinnat. Varmaan matka tulee halvemmaksi, jos jo ensi tammikuussa varaisi matkan joulua varten. Täytyypä katsella. Kiitos vielä infosta =)

   Poista
  3. Joo All Inclusive on suositeltava Malediiveille lähdettäessä! Meidän saarellamme ei nälkä ehtinyt yllättää, koska ruokaa oli tarjolla miltein koko ajan. Aamupalan, lounaan ja illallisen välissä oli vielä snack-aikoja joilla tarjottiin kahta erilaista pientä purtavaa. :) Syötyä tuli ainakin tosi hyvin matkan aikana!
   Saarella ei ollut muita suomalaisia samaan aikaan. Eniten siellä oli saksalaisia sekä aasialaisia.

   Jos Malediiveille lähdet, tule ihmeessä kertomaan matkastasi sitten tännekin. Erityisesti jos menet jonnekin toiselle saarelle! Olen niin kiinnostunut myös muista Malediivien saarista, koska tulen taatusti matkustamaan sinne jatkossakin! Niin ihana paikka!!

   Poista
 2. Todella hienoja kuvia olet ottanut! :) Varmasti mukava paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo oli kyllä varsinainen unelmamatka! Todella kaunis paikka. Rakastan!! :D

   Poista
 3. Nuo ihanat värit, turkoosi vesi! Viihtyisän näköinen tuo teidän huoneistokin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se oli kyllä huippua lentää sillä vesitasokoneella saarellemme, koska siitä näki niin hyvin noita muita eri saaria. Ihanan näköistä!

   Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!