Pages

5. maaliskuuta 2015

Tiramisu


Tiramisu on italialainen jälkiruoka, jota näkee myös aika usein ravintoloiden jälkiruokalistalla. Se on myös yksi suosikeistani! Poikkesin hiukan perinteisestä tiramisusta, koska tällä kertaa en halunnut käyttää täytteeseen raakaa kananmunaa.

Tiramisussa käytetään pohjana Savoiardi-keksejä, jotka uitetaan manteliliköörillä maustetussa kahvissa. Kyseisiä keksejä pitäisi löytyä ainakin suurempien ruokamarkettien hyllyiltä ja ne tunnetaan myös nimeltä "ladyfingers".

Tein alla olevan ihanan tiramisun noin 30x17 cm kokoiseen vuokaan, eli näillä määrillä tiramisua riittää hyvin suuremmallekin porukalle.


Pohjaksi tarvitset:
n. 250-300 g Savoiardi-keksejä

Täyte:
3½ dl kermaa
500 g mascarponea
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
n. 1 dl vahvaa kahvia
n. 2 rkl mantelilikööriä

Kostutus:
2½ dl vahvaa kahvia
n. 2-3 rkl mantelilikööriä maun mukaan

Pinnalle:
kaakaojauhetta

1. Valmista tiramisun täyte. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone ja sokerit. Vatkaa tasaiseksi. Mausta täyte jäähtyneellä kahvilla ja manteliliköörillä makusi mukaan.
2. Mausta kostutusta varten jäähtynyt kahvi makusi mukaan manteliliköörillä.
3. Kokoa tiramisu. Kasta yksitellen puolet Savoiardi-kekseistä nopeasti kahviin ja asettele vieriviereen vuoan pohjalle keksin sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet täytteestä. Toista keksi-mascarponekerrokset. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa parista tunnista vuorokauteen.
4. Siivilöi tiramisun pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!