Pages

14. toukokuuta 2014

Pesäpallokakku mustikka-valkosuklaatäytteellä


Sain tilaukseksi pesäpalloaiheisen kakun ja koristetoivomuksia olivat pesäpallokenttä, maila ja pallo. Tällainen toiveista sitten syntyi! Enpä ollut koskaan ennen pesäpallokenttää kakun päälle päässyt tekemään, joten onpa tämäkin nyt koettu!

Kakun täytteeksi tein toivotun mustikka-valkosuklaatäytteen, jota olen tehnyt aiemminkin useita kertoja. Täyte on oikein pidetty eikä se ole yhtään liian makea!

Suuronnittelut vielä 12-vuotiaalle (tulevalle pesäpalloilijalle?)! :)


Vaalea kakkupohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Täyte (6 munan kakkupohjaan täyte kannattaa tehdä 1,5-kertaisena jos haluaa runsan täytteen):
3½ dl Flora vispiä
1½ dl tomusokeria
2 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita
120 g valkosuklaata

Kostutus:
noin 3-4 dl spritea

Voikreemi (kakun pinnalle sekä halutessaan koristeisiin mm. nurmikkoon):
260 g huoneenlämpöistä voita
8 dl tomusokeria
2 rkl vettä

Koristeluun:
sokerimassaa (kakun pinnalle tarvitsee noin 500-600 g)
elintarvikevärejä sokerimassan värjäämiseen (ellei ole jo valmiiksi värjättyä)

1. Valmista kakkupohja täyttämistä edeltävänä päivänä. Vaahdota munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti esimerkiksi nuolijalla, älä vatkaa enää! Kaada taikina noin 26 cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkupohjaa 175-180 asteessa noin 30-40 minuuttia. Jos käytät kiertoilmaa, alenna lämpötilaa. Itse paistan kakkupohjat kiertoilmauunissa noin 150 asteessa.
2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
3. Valmista täyte. Jos käytät pakastemustikoita, sulata ne. Murskaa mustikat soseeksi sauvasekoittimella ja sekoita niihin tomusokeri sekä sulatettu valkosuklaa. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon mustikka-valkosuklaaseos.
4. Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle. Kostuta alin pohja spritella, mutta varo kostuttamasta sitä liikaa. Levitä puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle ja laita päälle seuraava pohja & kostuta. Levitä loput täytteestä pohjan päälle ja laita kansi paikoilleen. Kostuta sekin. Tasaisin pohja kannattaa jättää kanneksi (itse teen niin, että jätän kanneksi kakkupohjan alimman pohjan eli siis sen joka on paistettaessa vuoan pohjaa vasten). Anna kakun olla jääkaapissa mielellään yön yli.
5. Seuraavana päivänä tee voikreemi. Vaahdota hiukan pehmennyt, huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi ja lisää joukkoon vähitellen tomusokeria pienissä erin. Levitä ohuelti kakun pinnalle. Jätä pieni määrä voikreemiä myös kakun koristeluun.
6. Kaulitse sokerimassa (tai marsipaani) ohueksi levyksi tomusokeroidulla pöydällä ja nosta esimerkiksi kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita pinta ja leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois.
7. Koristele kakku haluamasi mukaan. Jos teet kakusta samankaltaisen kuin kuvasta, laita kakun päälle ensin etukäteen tekemäsi pesäpallokenttä sekä maila ja pallot (voit kastella sokerimassaa hieman vedellä tai sivellä ohuelti voikreemiä koristeisiin, jotta ne pysyvät kiinni). Kiinnitä nimikirjaimet ja numerot kakkuun voikreemin avulla. Värjää pieni osa voikreemistä vihreäksi ja pursota "spagettityllalla" nurmikkoa kentän ympärille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!