Pages

22. huhtikuuta 2013

Vanilja-kipferl

 
Nämä rapeat puolikuut ovat peräisin Itävallasta, jossa niitä kutsutaan kipferl-pikkuleiviksi. Niitä tarjotaan itävaltalaisessa Demelin konditoriassa yleensä teen kanssa.


Kipferl-taikina:
180 g vehnäjauhoja
60 g hienoa sokeria
200 g voita
100 g hasselpähkinöitä hienoksi jauhettuna
50 ml rommia

Vaniljasokeri:
2 vaniljatankoa
20 g tomusokeria

Pinnalle:
tomusokeria

Tarjoiluun:
halutessasi vaniljakastiketta

1. Valmista vaniljasokeri. Halkaise vaniljatangot pituussuunnassa. Raaputa vaniljan siemenet irti veitsellä ja sekoita ne tomusokerin joukkoon.
2. Valmista kipferl-taikina. Vatkaa sähkövatkaimella voi, vaniljasokeri ja hieno sokeri vaaleaksi ja vaahtomaiseksi. Lisää jauhot, hienoksi jauhetut hasselpähkinät ja rommi ja sekoita perusteellisesti.
3. Muotoile taikinasta tankoja ja anna levätä muovin alla seuraavaan päivään jääkaapissa.
4. Leikkaa tangot 2 cm:n paloiksi ja muotoile puolikuun muotoiseksi. Puolikuut saavat olla melko paksuja, sillä liian ohuet pikkuleivät palavat paistettaessa helposti. Nostele pikkuleivät pellille. Jätä pikkuleipien väliin riittävästi tilaa pellillä, jotta ne on helppo irrottaa paistamisen jälkeen. Paista 210 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja ripottele päälle tomusokeria. Asettele tarjoilulautaselle. Tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!