Pages

25. joulukuuta 2012

Valkosuklaa-mustikkakakku

  
Tämän herkullisen täytteen ohjetta on lainattu Suklaaneidin leivontablogista. Hänen ohjeeseen tein kylläkin pieniä muutoksia mm. kostutuksen suhteen. Todella herkullinen ohje, eikä tämä kakku ole yhtään liian äkkimakea, vaikka täytteeseen valkosuklaata tulikin! Tämä täyte on meillä suosittu ja oikein tykätty myös tilauskakuissa.


Kakkupohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Täyte (6 munan kakkupohjaan täyte kannattaa tehdä 1,5-kertaisena):
3½ dl Flora vispiä
1½ dl tomusokeria
2 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita
120 g valkosuklaata

Kostutus:
3-4 dl spritea

Pursotukset:
vaahdotettua kermaa (määrä riippuu aina siitä millaisen pursotuksen teet)

Koristelu:
noin 3 dl mustikoita

Kiille:
1½ dl vettä
¾ dl hyytelösokeria

1. Valmista kakkupohja täyttämistä edeltävänä päivänä. Vaahdota munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti, älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 190 asteessa noin 30-40 minuuttia.
2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
3. Valmista täyte. Murskaa mustikat soseeksi ja sekoita niihin tomusokeri sekä sulatettu valkosuklaa. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon mustikka-valkosuklaaseos.
4. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Laita vuoan pohjalle ja reunoille kelmua niin, että se ulottuu reunojen yli. Laita pohja vuokaan ja kostuta spritella. Kakku kannattaa kostuttaa spritella aika reilusti, jottei kakku jää turhan kuivaksi (varsinkin jos teet kakun täyttämistä edeltävänä päivänä). Levitä puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle ja laita päälle seuraava pohja & kostuta. Levitä loput täytteestä pohjan päälle ja laita kansi paikoilleen. Kostuta sekin. Tasaisin pohja kannattaa jättää kanneksi.
5. Levitä mustikat kakun pinnalle (jätä reunalle parin sentin tila kermapursotuksille).
6. Valmista kiille. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri joukkoon samalla sekoittaen. Hämmennä, kunnes liemi kirkastuu. Sivele kiille pullasudilla marjojen päälle.
7. Pursota reunat kermavaahdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!