Pages

23. lokakuuta 2012

Vaahtokarkkikuorrute

Olen itse tehnyt monia kertoja vaahtokarkkikuorrutetta kakun päälle, vaikka kyllähän niitä löytyy myös kaupoista valmiina. Se käy loistavasti kakun päälle, jos esim. marsipaania ei voi käyttää pähkinäallergian vuoksi. Kuorrutteen voi värjätä (jos käytät valkoisia vaahtokarkkeja) ja sen päälle pystyy maalaamaan. Olen päällystänyt kakun aina tarjoilua edeltävänä päivänä, jottei kuorrute ole liian sitkeää leikattavaksi.

Ohje on Ullanunelmalta. Tällä ohjeella olen päällystänyt 6 munan kakkuja ja sitä on aina jäänyt hiukan yli.


400 g vaahtokarkkeja
n. 500-600 g tomusokeria
1½-2 rkl vettä
hiukan öljyä kulhon voiteluun

1. Voitele kuumuutta kestävä kulho öljyllä. Kaada karkit kulhoon ja lisää vesi. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 30 sekunnin jaksoissa, joka välissä sekoittaen, kunnes karkit ovat sulaneet. Halutessaan vaahtokarkkikuorrutetta voi värjätä lisäämällä elintarvikeväriä sulien vaahtokarkkien joukkoon. Lisäksi kuorrutetta voi maustaa erilaisilla makuaromeilla, muutama tippa riittää.
2. Sihtaa noin 300 g tomusokeria toiseen kulhoon. Tee tomusokerin keskelle kuoppa ja kumoa karkkiseos sinne. Vaivaa kuorrutetta käsin ja lisää tomusokeria, kunnes massa alkaa olla tasaista ja käsistä irtoavaa. Kuorrute on vaivatessa erittäin tarttuvaa; kädet voi voidella kasviöljyllä, jotta työstäminen on helpompaa.
3. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja vaivaa huolellisesti. Kuorrute saa jäädä melko pehmeäksi. Kääri se lopuksi tiiviiseen kelmuun.
4. Käytä kuorrute mieluiten saman päivän aikana. Jos koristelet kakun seuraavana päivänä, säilytä kuorrutetta huoneenlämmössä. Taikina kutistuu säilytettäessä hieman, mutta voit pehmittää sitä laittamalla sen mikroon noin 10 sekunniksi. Jos kuorrute tuntuu tahmealta, voit lisätä tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!