Pages

22. lokakuuta 2012

Sydänpikkuleivät


Nämä herttaiset sydänpikkuleivät sopisivat erilaisiin juhliin. Ne maistuvat aivan ihanilta ja ovat helppoja tehdä. Ohjeesta tulee noin 50 kappaletta valmiita pikkuleipiä.


Pikkuleipämassa:
200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Väliin:
vadelmahilloa (myös muut hillot käyvät)

1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri keskenään. Lisää muna joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää jauhot (joihin leivinjauhe on sekoitettu) ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voimakas sekoittaminen tekee taikinasta sitkeää.
2. Anna taikinan vetäytyä kylmässä puoli tuntia.
3. Kauli murotaikina ohueksi levyksi ja ota siitä sydänmuotilla pikkuleipiä. Paina joka toiseen sydämeen pienellä muotilla reikä (esim. ympyrämuotilla). Kypsennä leivinpaperoidulla pellillä 200 asteessa, kunnes pikkuleivät ovat kauniin kullanruskeita. Jäähdytä tasaisella alustalla.
4. Sivele sydämille vadelmahilloa ja paina päälle reiällinen sydänpikkuleipä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!