Pages

30. lokakuuta 2012

Kong Haakons Kake


Kong Haakons Kake on aivan ihana ja kehuttu kakku! Se on helppo tehdä. Kakku kätkee sisäänsä makean suklaatäytteen. Kuvassa olevan kakun olen tehnyt aikoinaan pikkutyttönä, mutta koska ohje oli niin hyvä, halusin jakaa tämän kanssanne. Älkää välittäkö kakun tökeröstä koristelusta - koristelutaito on vuosien saatossa kehittynyt huomattavasti! Vaikka onhan näitä vanhojakin kuvia kiva katsella välillä ja nähdä kuinka on kehittynyt. Ohje on Kodin Kuvalehdestä ja ohje on n. 15 palalle.


Pohja:
250 g voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
4 valkuaista
5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa

Suklaatäyte:
1 dl sokeria
1½ rkl maissitärkkelystä
3 dl kermaa
1 dl maitoa
50 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
4 keltuaista
1 tl vaniljasokeria

Kostutus:
1 dl appelsiinimehua tai maitoa
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
3 dl kermaa
3 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g marsipaania

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, jonka halkaisija on noin 24 cm. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Vatkaa taikinaan myös 4 valkuaista, mutta säästä keltuaiset täytteeseen.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita.
4. Paista kakkupohjaa uunin alatasolla noin yhden tunnin ajan, kunnes kakun keskelle työntämääsi tikkuun ei enää tartu taikinaa. Jäähdytä pohja.
5. Tee suklaatäyte. Sekoita kattilassa sokeri ja maissitärkkelys. Lisää kerma, maito, paloiteltu suklaa sekä keltuaiset. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes suklaa sulaa ja seos sakenee. Heti kun seos on tukevoitunut, nosta se viileään, jotta se ei juoksetu.
6. Halkaise kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Kostuta alin levy vaniljasokerilla maustetulla appelsiinimehulla tai maidolla. Levitä päälle puolet tai kolmasosa suklaatäytteestä. Kokoa loput kakusta samalla tapaan. Peitä ja nosta jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.
7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomu- ja vaniljasokereilla. Kauli marsipaani ohueksi levyksi.
8. Kumoa runsas puolet kermavaahdosta kakun päälle keoksi. Levitä hieman vaahtoa myös kakun reunoille. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja tasoita reunat.
9. Koristele kakun reunat kermavaahdolla ja siivilöi kakun pintaan kaakaojauhoa/tomusokeria, jos haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!