Pages

31. lokakuuta 2012

Banaani-mangokakku vaahtokarkkikuorrutteella

  
Tätä on tullut tehtyä useampana kertana ja kuvissa näkyvän kakun olen tehnyt paljon nuorempana kuin milloin tämä on julkaistu täällä blogissa. Tein tämän nimittäin nuorempana äidilleni äitienpäiväkakuksi. Niistä ajoista koristelutaitokin on kyllä kehittynyt huomattavasti. Kakku ei ole yhtään liian äkkimakea. Pidän tämän kakun mausta erittäin paljon! Päällysteenä olen käyttänyt itse tekemääni vaahtokarkkikuorrutetta, jonka ohjeen löydät täältä.


Pohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Hedelmätäyte:
4 dl kermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
sokeria maun mukaan
150 g säilykemangoa
3-4 banaania soseutettuna
(kermaa kakun päälle ohuelti vaahtokarkkikuorrutteen alle)

Kostutukseen:
sokerivettä

Päälle:

Koristeet:
marsipaania


1. Valmista kakkupohja mielellään täyttöä edeltävänä päivänä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 190 asteen lämmössä noin 40-45 min uunin tehosta riippuen.
2. Leikkaa pohja sahalaitaisella veitsellä kolmeen tai neljään osaan.
3. Valmista täyte. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita siihen appelsiinituorejuusto, mausta sokerilla tarvittaessa. Pilko mango pieneksi ja valuta ylimääräinen neste pois. Soseuta banaanit ja sekoita mangon kanssa. Halutessasi voit myös soseuttaa banaanin ja mangon keskenään sauvasekoittimella.
4. Kostuta alin kakkupohja ja levitä sille mango-banaanitäytettä. Lisää kerma-appelsiinituorejuustoseos pursottaen päälle. Laita toinen kakkupohja päälle ja kostuta. Jatka samalla tavalla, kunnes kakku on täytetty. Kostuta myös päällimmäinen kakkupohja.
5. Valmista vaahtokarkkikuorrute.
6. Sivele kakun pinnalle ohuelti kermavaahtoa. Kauli vaahtokarkkikuorrutteesta sopivankokoinen ympyrä. Asettele se kakun päälle tasaisesti. Leikkaa ylimääräiset reunat pois.
7. Koristele kakku haluamasi mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!