Pages

15. maaliskuuta 2014

Maailman paras porkkanakakku


Porkkanakakku on tajuttoman hyvää ja selvästi yksi lempikakuistani! Tosin vaikka nimi kuulostaa helposti terveelliseltä, niin oikeasti resepti sisältää silti paljon rasvaa.

Tässäkö maailman parhaan porkkanakakun ohje? Voisin itse väittää, että kyllä. Täytyy myöntää, että tätä porkkanakakkua tuli syötyä todella paljon, koska en vain voinut vastustaa tätä! Pidän siitä, että kakkutaikina sisältää myös pekaanipähkinää. Ja tästä ohjeesta porkkanakakkua tulee vieläpä reilusti, sillä tämä riittää yhteen uunipellilliseen! Nam!


Taikina:
6 kananmunaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
6 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
250 g pekaanipähkinöitä pieneksi pilkottuna
9 dl porkkanaraastetta
300 g sulatettua voita

Kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
150 g sulatettua voita

Koristeluun:
hasselpähkinä-/mantelirouhetta tai pekaanipähkinöitä

1. Valmista taikina. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, sulatettua voita, pekaanipähkinöitä ja porkkanaraastetta. Älä vatkaa taikinaa enää, vaan sekoita se esimerkiksi nuolijalla varovasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Vuoraa korkealaitanen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja paista 200-asteisessa uunissa (keskitasolla) noin 30 minuutin ajan, kunnes porkkanakakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.
3. Valmista porkkanakakun kuorrute. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella/yleiskoneella ja lisää joukkoon tomusokeri sekä sulatettu voi. Vatkaa tasaiseksi kuorrutteeksi ja levitä jäähtyneen porkkanakakun päälle. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta tai kokonaisia pekaanipähkinöitä.
4. Leikkaa kakku haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä viileässä.
 

11 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Itsekin tuli pari päivää sitten tehtyä porkkanakakkua. Tosin kuorrutetta siihen ei ikinä ehtinyt ilmestymään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Porkkanakakku on niin tajuttoman hyvää ja tosiaan itsekin ahmin sitä niin paljon. Mietin aina etten enää ota ainuttakaan palaa, mutta ei ne kädet silti irti porkkanakakusta pysyneet. :D

      Poista
  2. Harmi kun todella hyvää ei saa ilman runsasta voimäärää. Mutta otanpa ohjeen talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on.. Mutta tätä porkkanakakun reseptiä en voi muuta kuin suositella, vaikka tässä onkin paljon rasvaa! Ja saahan sitä itseään aina välillä hemmotella - tosin itse hemmottelen vähän turhankin usein rasvaisilla ja makeilla leipomuksilla.. :D

      Poista
  3. Oletko tehnyt tällä ohjeella koskaan ilman pähkinää? Jos olet tuliko hyvää ;) vai kannattaisiko pähkinä korvata jollain, mitä mieltä olet? Itse en nimittäin voi pähkinää syödä ja kaikki ohjeet ovat aina ympyrä vuokaan eli tosi pieniä... Tämä ohje siis talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole leiponut tätä ilman pähkinää, mutta kyllä varmasti on hyvää ilman niitäkin. Ja pähkinää en lähtisi korvaamaan millään. :) Netissä on niin paljon näitä Maailman paras porkkanakakku -reseptejä, mutta omasta mielestäni tämä on aivan ihanaa ja mehevää. Ja kun tätä tulee vieläpä uunipellillisen verran, nam! :D

      Poista
    2. Minä tein ilman pähkinää, allerginen olen ja todella hyvää. Kiitos ohjeesta.

      Poista
  4. Heippa. Kokeilin ohjetta tässä jo muutama kuukausi takaperin. Kakusta tuli ihan älyttömän hyvää. Ohje on tosi hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Kiva kuulla, että pidit siitä! :)

      Poista
  5. Täytyy kyllä sanoa, että oli taivaallisen hyvää🤩

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! 😊 tämä on ehdottomasti myös oma suosikkini.

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!